Pazartesi, Kasım 17, 2008

İstanbulda nasıl yaşanıyor...

İstanbul'u gözünde çook büyütenler var, durup durup sorarlar, nasıl yaşıyorsun o hengamede, çok büyük, çok karmaşık...
hep aynı şeyi söylüyorum bende...
evet işlerimiz bir şekilde daha uzak , küçük şehirlere göre..
ama onun dışında herkesin kendine ait bir yaşam alanı var, onun içinde de İstanbul dışında hemen heryerde şıp diye bulamayacağınız türden konfor , kalite vs. mevcut..
biz örneğin, Ataşehir'in içinde yaşıyoruz esasen, doktorlarımız burada, okulumuz buraya çok yakın, alışveriş merkezlerimiz palladium, ikea, carrefour, çok yakında optimum...(isimlere de bakınız, ve de aşağıdakilere de..:P)
marketlerimiz yürüme mesafesinde, hepsi genel merkezlerinin dibinde olduğu için maksimum kalite, maksimum müşteri memnuniyeti.. eğlencemiz burada, chicago bulls, northshield, develi, sahan, il padrino, fasıl.. cafelerimize ne demeli.. starbucks, robert's, barneys ki benim favorimdir, hepsi yürüme mesafesinde... sinema, 3 km.lik çember içinde 3 tane... spor için hillside ,ki en babasıdır, dahil 3 spor salonu(gitmesek de görmesek de onlar bizim spor salonumuzdur!!..:),zamanında 2 kere üyelik yakmışlığım var..:) sanat için biraz yol yapıyoruz, Caddebostan kültür merkezi... ama çok yakında yeni bir merkez açılacak, oraya da gitmeye gerek kalmayacak...
bakıyorum herkes bizim gibi, evinin civarında yaşıyor aslında.... ha canımız isterse, 5 dakika sonra( trafiksiz zamanda!) deniz kenarındayız, o ayrı!...:)
geçenlerde bir garip insan evladı söylenmeye başladı yine.. ahhh nasıl yaşıyorsunuz İstanbul'da diye... işte böyle yaşıyoruz dedim ben de...:) (zaten evden uzaklaşınca da çocuk kaybediyoruz, kalsın yani..:)
bu yazı da durup dururken gelmedi aklıma, cumartesi akşamı tiyatrodaydık, Ümraniye sahnesinde... Bu sezonun hemen bütün tiyatrolarına gitmeyi düşünüyoruz... burası da evimize 6-7 km... hoş geçenlerde biletleri almaya çıktım evden, cumartesi akşam üstü ve yağışlı olunca oraya da 1 saatte gidip döndüm ama neyse..:)
yaşar ne yaşar ne yaşamaz a gittik, annem de bizimleydi..tiyatroyu çok sever kendisi.. dekor, oyuncular, oyun hepsi çok güzeldi... müzikaldi aynı zamanda ve canlı müzik grubu da vardı sahne altında... hepsinden güzeli de böyle bir gösteri sadece ama sadece kişi başı 8 liraydı..."Vişne bahçesi" ve "Kırmızı pazartesi"nin biletlerini de aldık bile... siz de şehir tiyatrolarının programına buradan bakabilirsiniz...

2 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

İstanbul nasıl özleniyor tüm o hengameye rağmen ???

Nazkız dedi ki...

Neyse bari değmiş 1saatlik işkenceden sonra.

Ne kadar emek var değil mi tiyatro da? Bunun karşılığı sadece 8 YTL (burada 6 YTL), her seferinde üzüldüğüm bir konudur bu tiyatro oyucuları adına:-((